Är selaginella en sporofyt eller gametofyt?
Är selaginella en sporofyt eller gametofyt?

Video: Är selaginella en sporofyt eller gametofyt?

Video: Är selaginella en sporofyt eller gametofyt?
Video: Different between sporophytes and Gametophytes|What is sporophytes and Gametophytes| 2024, September
Anonim

Som i ormbunkar, sporen av Selaginella växa till en gametofyt . De gametofyt produceras av den stora sporen i megasporangium producerar äggceller. De små sporerna i mikrosporangium växer till en gametofyt som producerar spermier.

Följaktligen, hur reproducerar selaginella sig?

Fortplantning av selaginella Piggmossorna reproducera med sporer. De har distinkta manliga och kvinnliga sporer kända som mikrosporer respektive megasporer. Spor är produceras på löv i höljen som kallas sporangier. Sporerna av Selaginella arter är både pollineras och sprids av vinden.

Vet också, vilken funktion har Ligule i selaginella? Ligulen verkar vara en fortsättning på blad manteln och omsluter eller spänner om stammen, liksom den blad slida. De tre grundläggande typerna av liguler är: membranösa, en lugg av hårstrån (cilia) och frånvarande eller saknas.

Bara så, vad är Rhizophore selaginella?

inslag av Selaginella är rhizofor , en propellliknande struktur som har sitt ursprung i en punkt av förgrening och som delar sig dikotomt efter att ha kommit i kontakt med jorden eller en hård yta. Rhizoforer ses lättast hos klättrande arter.

Vilken typ av stele finns i Selaginella?

Polystele: Generellt i en protostele har stammen en singel stele i mitten. Men i Selaginella , stamaxeln har flera steles i parallellt arrangemang (di-stelisk eller polystelisk). Varje stele är en protostel med xylemkärna omgiven av floem med pericykel och endodermis.

Rekommenderad: